Vilmos herceg ismét munkába állt

Vilmos herceg megérkezik a gálára

Vilmos herceg, a monarchia jelenleg legprominensebb tagja, aki három és fél hétig teljes “szabadságot vett ki” felesége, Katalin hercegné január 16-án történt hasi műtétjét követően, illetve két nappal azután, hogy bejelentették, édesapját nem részletezett rákbetegséggel kezelik, tegnap ismét munkába állt.

Sűrű napja volt, délelőtt – miközben a Royal Air Force egyenruháját viselte – összesen ötven kitüntetést adott át (a láthatóan jó kedvében levő, szórakozott herceg egyet véletlen el is ejtett) Károly király nevében a Windsor-kastélyban, így példaul Edward Harley a hagyományőrzés, a jótékonyság és a herefordshire-i közösség érdekében végzett munkájáért, Tobias Lambert katonai szolgálatáért, Ellen Convery pedig a brit labdarúgás érdekében tett erőfeszítéseiért kapta meg az uralkodó magasrangú elismerését.

A walesi hercegi pár X-oldalán (korábban Twitter) osztott meg egy posztot Vilmos délelőtti programjával kapcsolatban. A fényképekhez a következő feliratot mellékelték:

“Ezek a csodálatos emberek tiszteletet érdemelnek, csaknem hihetetlen dolgokat tesznek közösségeinkben országszerte”.

A herceg este folytatta programjait, amikor is a London Air Ambulance jótékonysági szervezet, melynek 2020 óta védnöke, számára szervezett adománygyűjtő gála főszereplője volt.

A 15 millió fontos kampányt többek között a Top Gun sztárja, Tom Cruise színész, képzett helikopteres pilóta is támogatta, aki szintén jelen volt a pompás alkalmon, kezet fogott, beszélgetett, majd fotókat is készített Vilmossal. A két kiemelkedő személyiség legutóbb 2022 május 19-én “futott össze”.

A walesi herceg a szervezet tagjaival, önkénteseivel, támogatóival és a korábbi páciensekkel is találkozott – őket Milana Hadji-Touma, a gálabizottság tagja, egy súlyos tüdőösszeomlás túlélője mutatta be – majd rövidke beszédet is tartott.

Köszönetet mondott az apjának és feleségének küldött támogató üzenetekért: “Ez mindannyiunknak nagyon sokat jelent” – mondta.

A fekete nyakkendős összejövetel vendégeinek elmondta, a jótékonysági szervezetnek szüksége van adományaikra, hogy továbbra is folytatni tudja a világszínvonalú ellátást:

“Mint az East Anglia Air Ambulance egykori pilótája, tudom, hogy a légi mentőcsapatok munkája országszerte mennyire létfontosságú, és hogy milyen életmentő segítséget tudnak jelenteni a sürgős orvosi ellátás biztosítása érdekében, Önök mindannyian életmentők!”

A pompás alkalmon megjelent Snowdon grófja, a néhai Margit hercegnő fia, valamint Spencer grófjának ikerleányai, Eliza és Amelia, Vilmos anyai unokatestvérei is.

Mindeközben Harry herceg a Károly királlyal tartott rövidke, mindössze 45 perces találkozóját követően a Buckingham-palotába ment, az éjszakát pedig egy londoni hotelban töltötte, mielőtt a British Airways járatan délután három óra körül hazautazott családjához az Egyesült Államokba.

Feleségét, Meghan-t, aki mosolyogva, kezében kávéval vezette luxusjárgányát, tegnap kapták lencsevégre a kiváncsi fotósok Los Angeles-ben.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Károly király továbbra is ellátja államfői feladatait, így szerdai audienciáját telefonon bonyolította le a miniszterelnökkel.

KAPCSOLÓDÓ KÉPGALÉRIA

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük