Megműtötték Károly királyt

Kamilla királyné elhagyja a kórházat férje műtétjét követően

Károly király csütörtök délután helikopterrel érkezett Londonba, majd péntek reggel 8:30-kor, Kamilla királyné kíséretében, bevonult a marylebone-i London Magánklinikára (The London Clinic), ahol jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatt műtötték meg.

Úgy tudni, az uralkodó összesen két éjszakát tölt majd az intézményben, mielőtt visszatérne államfői kötelességeinek ellátásához.

Az esemény kapcsán a következő hivatalos nyilatkozatot adta ki a Buckingham-palota:

“A királyt ma reggel felvették egy londoni kórházba, egy korábban megtervezett korrekciós kezelésre. Őfelsége szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt héten jókívánságaikat küldték, és örömmel értesült arról, hogy diagnózisa pozitív hatással van a közegészségügyi tudatosságra”.

Károly nem sokkal kórházba érkezése után meglátogatta az ugyanitt ápolt menyét, a walesi hercegnét, Katalint.

Az, hogy a királyné elkísérte a királyt, meglehetősen kivételes cselekedetnek mondható, hiszen a néhai II. Erzsébet és Fülöp herceg is mindig egyedül érkezett a kórházi kezelésekre.

Kamilla a férjén végrehajtott orvosi beavatkozást követően, délután fél négykor távozott.
Az újságírók kérdésére megerősítette, Károly állapota továbbra is kielégítő, az uralkodó kifejezetten jól érzi magát.

A London Clinic-et, mely jelenleg az Egyesült Királyság legnagyobb független kórháza, 1932-ben nyitotta meg York akkori hercege és hercegnéje, a néhai királynő szülei, Károly nagyszülei.

Az intézmény körülbelül 155-féle egészségügyi probléma kezelésére képes, miközben nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra, a kutatásra, az oktatásra és az innovációra is. Tavaly csaknem 23000 bennfekvő beteget láttak el, nem is beszélve arról a 110000 emberről, akik csupán rövid kezelésre, beavatkozásra szorultak.
Már olyan híres személyeket is ápoltak itt, mint Fülöp herceg, Margit hercegnő, John F. Kennedy korábbi amerikai elnök, vagy éppen Elizabeth Taylor színésznő.

KAPCSOLÓDÓ KÉPGALÉRIA

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük