Kamilla királyné heti programja

Kamilla királyné megérkezik Swindonba

Január 22-én a Swindonban található, elsősorban a családon belüli erőszak áldozatait támogató szolgálat, vagyis az SDASS alapításának 50. évfordulója alkalmából, Kamilla királyné ellátogatott a jótékonysági szervezet menedékhelyére, ahol találkozott a személyzettel, önkéntesekkel, családokkal és különféle támogató partnerekkel, köztük a Wiltshire-i Rendőrkapitánysággal és a Swindon Borough Council-lal is.

A királyné nem titkolt célja az, hogy felhívja a figyelmet munkájukra, melyet a támogatás, a megelőzés, az oktatás és a korai beavatkozás – beleértve az elkövetők rehabilitációját is – területén tesznek. A szervezet nőknek és gyerekeknek kínál egyfajta biztonságos lakóhelyet, ők általában négy hónapig maradnak.

Kamilla később találkozott a jelenleg itt élő családokkal, majd a szervezet fennállásának 50. évfordulója alkalmából emléktáblát leplezett le.

A királyné ezt követően meglátogatta Swindon egyik legrégebbi, fennállásának 175. évfordulóját ünneplő családi vállalkozását, a Deacon & Son Jewellers-t. Őfelsége találkozott a Deacon család tagjaival, akik immár hat generáció óta vezetik a patinás üzletet. Később a Királyné olyan munkatársakkal beszélgetett, akik továbbra is a hagyományos mesterséghez kapcsolódó tudást alkalmazzák a faliórák, a karórák és az ékszerek készítésében és javításában egyaránt. Kamilla megtekintette az épületet, beleértve az új fali- és karóra-, valamint ékszerműhelyt is, mielőtt a jeles évforduló alkalmából emléktáblát avatott volna fel.

Január 23-án a Királyné a Gaia Center-ben járt, mely Dél-Londonban található. A Központ 2012-ben nyitotta meg kapuit, akkor csaknem az első olyan szolgáltatás volt az Egyesült Királyságban, amely azóta is biztonságos helyet kínál az erőszakot és bántalmazást elszenvedők számára. A Gaia Center célja, hogy bizalmas, mindenféle ítélkezéstől mentes támogatást nyújtson a Lambeth városrészben élőknek.

A látogatása során Kamilla találkozott a túlélőkkel, akik megosztották vele személyes történeteiket és tapasztalataikat, majd meglátogatott egy játszószobát is, ahol az alapítvány szakemberei elmondták, miként támogatja a központ a családon belüli bántalmazás és a nemi erőszak áldozatait, beleértve az olyan gyerekeket is, akik szexuális kizsákmányolás elszenvedői voltak.

„Külön gratulálok minden túlélőnek, akik kijutottak ebből a helyzetből, hogy beszéltek velem és elmesélik másoknak, min mentek keresztül. Életeket fognak megmenteni azzal, hogy másokat is buzdítanak a segítségkérésre” -mondta a Királyné.

Őfelsége mielőtt távozott, röviden a vezetői csapat tagjaival beszélgetett.

Január 26-án, a holokauszt túlélőinek emléknapja előtt pontosan egy nappal, az Anna Frank Alapítvány bejelentette, hogy hatalmas megtiszteltetés érte őket, hiszen legújabb és egyben első királyi védnökük maga a királyné lett.

Az alapítvány, melyet 1991-ben hoztak létre Anna apjának, Ottónak legkedvesebb barátai, egy oktatási, jótékonysági szervezet, ami Anna Frank története, valamint a holokauszt borzalmainak megismerése révén arra buzdítja a 9 és 15 év közötti fiatalokat, hogy szembeszálljanak az előítéletek valamennyi formájával. 2023-ban a szervezet mintegy 119000 fiatalt ért el, több mint 800 iskolában Nagy-Britannia-szerte! Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy az alapprogramban résztvevő fiatalok 87,6%-a pozitívabban viszonyul a tőlük eltérő emberekhez, legnagyobb részben a zsidókhoz.

A jótékonysági szervezetet az amszterdami Anna Frank Ház, valamint az Anna Frank Fonds, a lány megható naplójának szerzői jogait kezelő svájci alapítvány is támogatja.

KAPCSOLÓDÓ KÉPGALÉRIA

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük